Buss

Førerkort Klasse D

Førerkort Klasse D for «Buss» gir førerrett i Klasse B samt for motorvogn godkjent for transport av flere enn 8 passasjerer i tillegg til fører, samt leddbuss og tilhenger til buss med tillatt totalvekt på høyst 750 kg.

Hos oss på Henriksen Sjåførskole får du god og effektiv opplæring til buss-lappen. Vi har fokus på å utdanne trygge trafikanter på en rask og god måte.

Kom i gang

Førerkort Klasse DE

Førerkort Klasse DE for «Buss med tilhenger» gir førerett for Klasse BE i tillegg til førerett for motorvogn godkjent for transport av flere enn 8 passasjerer i tillegg til fører med tilhenger med tillatt totalvekt på over 750 kg.

Bussens tekniske begrensninger

Selv om du med Klasse D eller DE kan trekke tilhenger med tillatt totalvekt enten opptil 750 kg eller over 750 kg etter førerkortforskriften, må du alltid sjekke i bussens vognkort for hva som kjøretøyteknisk er «tillatt hengervekt», dvs. maksimal aktuell totalvekt for tilhenger til denne bussen.

Denne vekten er fastsatt av bilfabrikanten, og må ikke overskrides uansett hvilken førerkortklasse du har.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon